3 februari 2023

Kennis delen

bij Neuron Data-Analyse Woningvoorraad

Kennis is macht, zo schreef Francis Bacon in 1597. Maar kennis komt pas echt tot leven als het wordt toegepast en gedeeld. Nu de woonopgaves voor gemeenten steeds duidelijker worden, komt ook de vraag om heldere, kwalitatief goede analyses steeds vaker naar voren. Waar zijn nu welke woningen gerealiseerd? Welke woningen komen er op korte termijn beschikbaar? Hoe duurzaam is het woningbestand in mijn gemeente?

Vicrea past bij de dienst Neuron Data-Analyse Woningvoorraad de reeds opgedane kennis toe en deelt deze actief met de gebruikers.

 

De nieuwe dienst Neuron Data-Analyse Woningvoorraad stelt gegevensbeheerders in staat om de juiste antwoorden aan beleidsmakers en bestuurders te geven. Een belangrijk onderdeel van deze dienst is een community voor gegevensbeheerders. Elk kwartaal wisselen de deelnemers kennis uit in de community-bijeenkomsten. Kennis wordt geborgd en beschikbaar gemaakt via de online kennisomgeving. Elke gemeente die de dienst Neuron Data-Analyse Woningvoorraad gebruikt, wordt automatisch lid van deze community.

De door Vicrea opgedane kennis over reeds ontwikkelde data-analyses rondom de woningvoorraad wordt gedeeld met andere deelnemers van de community. Daarnaast is er de gelegenheid voor deelnemers om ook zelf hun kennis te delen. Vicrea faciliteert de bijeenkomsten en de online kennisomgeving.

Laten we het wiel niet steeds opnieuw uitvinden, maar kennis bundelen en met elkaar delen. Alleen gezamenlijk wordt het resultaat beter.

 
 

Ondersteuning

Gegevensbeheerders

Gegevensbeheerders proberen een antwoord te vinden op de vraag, maar lopen tegen een aantal pijnpunten aan. Hoe kom ik aan actuele en betrouwbare gegevens? Waar haal ik de tijd vandaan om dit uit te zoeken? In welk formaat moeten deze gegevens worden aangeleverd? Is de vraag eenmalig of kan ik deze vraag nog vaker verwachten? Wat is eigenlijk de definitie van een woning (telt een opvanglocatie voor asielzoekers ook mee)? Al met al zijn dit veel vragen die nu veel tijd vragen van gegevensbeheerders.

Wij ondersteunen met het product Neuron Data-Analyse Woningvoorraad gegevensbeheerders bij het beantwoorden van vraagstukken rondom de woningvoorraad. Gegevensbeheerders kunnen elkaar helpen om deze vragen beantwoordt te krijgen. Via de community wordt kennis gedeeld en input geleverd op de opgeleverde producten.

Benieuwd naar welke analyses worden opgeleverd of nieuwsgierig geworden hoe wij gegevensbeheerders hierbij ondersteunen? Bekijk dan de analyses. Ook sturen we je graag een aantrekkelijk voorstel.

Bekijk analyses

 

Geïnteresseerd?

Is de woningvoorraad-oplossing iets voor jou? Informeer naar de mogelijkheden via je accountmanager.


Tom Hemmes

Accountmanager

3D Bronbeheer

Doorslaggevend voor succes van de Digital Twin

Op dit moment zijn gemeenten al bronhouder van de geobasisregistraties BAG, BGT, WOZ en BOR. Gemeenten zijn, alleen of in samenwerking, als bronhouder de logische beheerder van hun deel van de Digital Twin in 3D en onderliggende informatie. Daarmee kan een eind komen aan het projectmatige en onvoorspelbare karakter van de huidige 3D projecten. De data voor de Digital Twin in 3D wordt doorlopend ingewonnen en bijgehouden om zo te komen tot een volledige en actuele  Digital Twin in 3D net als gemeenten al doen voor de BGT in 2D. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy

Voordeel van het verbinden van data
Voordeel van het verbinden van data
Voordeel van het verbinden van data
Voordeel van het verbinden van data
Voordeel van het verbinden van data
 
 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in nieuwsberichten, samenwerkingen en aankomende relevante evenementen.