FME Flow

Rest API training

De FME Flow REST API-training is een training die FME-gebruikers leert de FME Flow REST API onder de knie te krijgen en hun eigen webapplicaties te bouwen om data uitdagingen op te lossen. Met de REST API kan een gebruiker communiceren met FME Server zonder het gebruik van de gebruikersinterface van FME Flow. Hierdoor kan de gebruiker webtoepassingen maken waarmee een klant toegang heeft tot FME Flow zonder ooit in te hoeven loggen of rechtstreeks toegang tot de server nodig te hebben. Cursisten leren wat de REST API is, hoe deze te gebruiken en hoe je aangepaste webapplicaties kan bouwen die gebruik maken van de kracht van FME.

Wat leert je?

Na de taining begrijp je de REST-architectuur en weet je hoe je oproepen kan maken. Je weet hoe een FME Flow REST API in een workspace geïntegreerd kan worden en hoe je REST API-aanroepen gebruikt om serverbeheertaken te voltooien. Ook heb je geleerd hoe je de FME Flow JavaScript API correct gebruikt. Je leert hoe je webapplicaties kan bouwen om data te bekijken of te verwerken.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die REST API’s willen gaan gebruiken binnen hun organisatie in combinatie met FME Flow. Kennis van FME Form en FME Flow is vereist. Deze kennis kan opgedaan zijn door training (FME Form Basis training en FME Flow Authoring training) of door eigen ervaring. Bekendheid met JavaScript, HTML en CSS is wenselijk.

Voor de training wordt gebruik gemaakt van de Engelstalige, door Safe Software ter beschikking gestelde trainingshandleiding, oefenopgaven en -data.

Onderwerpen FME Rest API training

 • Aan de slag met de REST API
 • Een HTTP-Caller gebruiken om te bevragen naar de FME Flow
 • Interactie met behulp van workspaces
 • Web service en de REST API
 • Complexe zoekopdrachten in Postman
 • Taken voor serverbeheer
 • Taakroutering
 • Praktische tips bij het bouwen van een webapplicatie
 • Een dynamisch ingevuld formulier maken
 • Gegevens distributie met behulp van ArcGIS-kaarten
 • Gegevensvisualisatie met ArcGIS
 • Gegevens uploaden en downloaden

 

 
Het was een fijne cursus met een prettige leerkracht. Het was prettig dat de leerkracht een goede microfoon had dat luistert prettig. Nu moeten we de stof nog in praktijk gaan brengen! Bedankt!
– – Baas Keijers, ECGeo / Gemeente Leudal
 

Trainingsinformatie

FME Flow Rest API

Programma

Inloop: 09.00 uur
Training: 09.30 – 16.30 uur

Locatie

Op dit moment vinden alle trainingen online plaats.

Prijs

€944,- excl. BTW per cursist

Waarom kiezen voor een FME training van Vicrea?

Persoonlijke begeleiding tijdens de training voor al je vragen
Uitdagende training voor kennisverbreding binnen FME
Kleine groep waardoor je veel interactie hebt met de trainer
Relevante praktijkopdrachten uitvoeren
 

Inschrijven


Inschrijven
 
FME Form Advanced

20 april 2022

FME Form Advanced

Training

De training FME Form Advanced is een vervolg op de FME Form Basis training. Tijdens de training komen onderwerpen aan bod die enige specialistische kennis vereisen. Veelal zijn dit de onderwerpen die in het programma zijn vermeld, maar het kan ook zijn dat een deelnemer vastloopt bij het toepassen van FME in zijn beroepspraktijk en met specifieke vragen zit. De trainer zal tijdens de voorbereiding bij de cursisten inventariseren waar die specifieke behoeften liggen. De opzet van de training volgt daarmee meer de lijn van ‘Capita Selecta’, waarbij 4-5 (al naar gelang de gewenste diepgang) onderwerpen aan bod komen. Dit biedt voor de gebruiker de mogelijkheid kennis te maken met de meer geavanceerde onderwerpen en technieken van FME Form, en biedt gebruikers de mogelijkheid eigen toepassingen of casussen uit te diepen.