Header Text

 
 
 

13 november 2023

Vacature

Manager Professional Services

Bij het vinden van de juiste kandidaat sluiten we de vacature.

Overheden helpen om tot de juiste beslissingen voor burgers te komen? Jij maakt het mogelijk.
De overheid staat voor grote maatschappelijke opgaven met ingrijpende gevolgen voor onze leefomgeving. Het zijn complexe opgaven voor de beperkte fysieke ruimte in ons land. Met betrouwbare geografische data (Geo Data) kunnen lokale overheden hun beleid beter onderbouwen, doelmatiger uitvoeren en de effecten hiervan actief volgen. Geo Data draagt zo bij aan een prettige leefomgeving, betere publieke dienstverlening en efficiënte bedrijfsvoering. Bekijk onze website voor meer informatie hierover!

Jouw rol binnen Vicrea: transformeren, optimaliseren en ontwikkelen.
De grote maatschappelijke opgaven waar lokale overheden voor staan, vragen om vernieuwing en verandering. Als Manager Professional Services ga jij mee op onze avontuurlijke missie waarin het ontwikkelen en uitbreiden van diensten voor deze klanten centraal staat. Met maar één doel: zorgen dat lokale overheden kunnen beschikken over de allerbeste Geo Data om de juiste beslissingen voor burgers te nemen.

 

Om dit te realiseren houd jij je als Manager Professional Services bezig met de:

 • Omzetdoelstellingen van de afdeling. Je zorgt ervoor dat omzetdoelstellingen van de afdeling worden behaald en dat de billabillity van je team op orde is. Daarnaast weet je wat er nodig is om projecten succesvol af te ronden.
 • Ontwikkeling van je team. Met een coachende leiderschapsstijl zorg je dat jouw team van consultants en projectleiders het beste uit zichzelf weet te halen. Je neemt ze mee in verandering, daagt ze uit, motiveert ze om zichzelf verder te ontwikkelen en laat ze (door)groeien.
 • Strategie en cijfers. Je bent verantwoordelijk voor de P&L van het team Professional Services, inclusief het opstellen en realiseren van de forecasts. Nu én in de toekomst!
 • Vanuit jouw creativiteit en ervaring zet je nieuwe vormen van dienstverlening op die passen bij de strategie van onze organisatie. Van bedenken en valideren tot verkopen en implementeren: jij maakt onze dienstverlening compleet.

Als Manager Professional Services ben je lid van het MT. Uiteraard onderbouw je de prestaties en plannen van jouw afdeling, maar binnen dit team denk je ook mee over het verbeteren en ontwikkelen van Vicrea. Je komt met verbetervoorstellen en levert een actieve bijdrage aan het strategische en financiële plan van onze organisatieonderneming.

Je bent verantwoordelijk voor een team van 9 consultants en projectleiders. Binnen jouw team bundelen zij hun kennis en zorgen er zo voor dat onze klanten optimaal gebruik kunnen maken van onze IT-oplossingen. Dit team richt zich  op het adviseren, beheren, implementeren en trainen: voor de klant en vooral samen mét de klant. Het team is qua senioriteit in goede balans en volop in beweging. Werk jij graag aan uitdagende doelstellingen, zet je de stip op de horizon en kan je een team daar naartoe brengen?

 

 

 
 
Jouw toekomst bij Vicrea

Jouw toekomst bij Vicrea

Een uitdagende fulltime functie binnen een hechte en informele werkomgeving, waar je écht kan bijdragen aan de toekomst, klanttevredenheid en groei. Daarnaast kun je als Manager Professional Services rekenen op (op basis van een fulltime dienstverband):

 • Een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Een bonusregeling.
 • Een vaste 13de maand
 • Een goede pensioenregeling.
 • Een uitdagende fulltime functie (40 uur per week, waarbij 32/36 uur bespreekbaar is).
 • Een leaseauto, laptop en een telefoon.
 • Vakantiegeld van 8%.
 • 27 vakantiedagen per jaar.
 • De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken en je tijd flexibel in te richten.
 
 

Hoe jij meerwaarde levert

Inspireren, professionaliteit, vernieuwen en blijven groeien vinden we belangrijk. Daarna volgt het denken in kansen en oplossingen. Je bent een gedreven manager, die soepel schakelt tussen resultaat-, klant-, mens- en marktgerichtheid. Je bent sterk in het omgaan met veranderingen. Sterker nog, dan ben jij op je best en pak je de regie. Daarnaast beschik je over:

 • Ervaring als leidinggevende binnen een IT organisatie.
 • Een leiderschapsstijl die inspirerend, coachend en transformationeel is.
 • Cijfermatig inzicht en een planmatige aanpak.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden waarmee je intern en extern draagvlak kunt creëren.
 • Een betrokken, resultaat- oplossings- en marktgerichte instelling.
 • Ervaring in een MT-rol.
 • Plezier en professionaliteit gaan bij jou hand in hand.
 • Een hbo werk- en denkniveau.
Hoe jij meerwaarde levert
 
 
 
Voor mij is de werksfeer en de persoonlijke aanpak hetgeen dat ik fijn vind aan Vicrea. Op deze manier voel ik me gewaardeerd voor wat ik doe. Ook hebben we binnen Vicrea te maken met een diverse groep collega’s en klanten, daar word ik heel vrolijk van.
– – Adrian Gijsbertsen, Beheerder Cloud en Hosting | Vicrea
 

Wat vinden wij vanzelfsprekend?

Je bent een gedreven manager, die soepel schakelt tussen resultaat-, klant-, mens- en marktgerichtheid. Je bent sterk in het omgaan met veranderingen. Sterker nog, dan ben jij op je best en pak je de regie.

Ervaring als leidinggevende binnen een IT organisatie
Een leiderschapsstijl die inspirerend, coachend en transformationeel is
 
Over Vicrea

Over Vicrea

Wij zijn een Nederlands IT-bedrijf en innovatieve partner voor overheden die slimme oplossingen zoeken voor het integraal beheren, verbinden en gebruiken van geografische objectgerichte (basis)registraties en data-integratie oplossingen. Zo’n 60 getalenteerde en betrokken medewerkers ontwikkelen standaardsoftware, adviseren en ontzorgen onze klanten. Hierdoor werken zij effectiever en efficiënter.

Vicrea is sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van informatie- en integratietechnologie. Wij spelen in op de nieuwste technologieën en zijn daarom de concurrentie vaak een stap voor. Dit vullen we aan met een gezonde dosis lef, waardoor we iedere uitdaging aankunnen. Voor zowel starters als ervaren professionals heeft Vicrea vaak plek. Kijk voor meer informatie over Vicrea op onze website.

Vicrea is onderdeel van TSS, Topicus.com en CSI. Hierdoor bundelen we de kracht van het werken met korte communicatielijnen en snelle slagkracht van een zelfstandig bedrijf, met de voordelen van een groot netwerk waar kennisdeling en best practices centraal staan. Deze combinatie zorgt ervoor dat jouw groeimogelijkheden eindeloos zijn.

 
 
 
 

Privacy

AVG en Screening

AVG

Wij hechten grote waarde aan je privacy. Wij gaan dan ook uiterst zorgzaam om met de gegevens die jij aan ons beschikbaar stelt. Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Wij zullen geen informatie verstrekken aan derden, tenzij wij daartoe op grond van de wet verplicht zijn. Door het versturen jouw sollicitatie ga je ermee akkoord dat je persoonsgegevens worden verwerkt door onze organisatie.

*Wij hebben begrip voor acquisitie, maar geen interesse.

Screening

Gezien we met gevoelige ICT, gemeentelijke en overheidsdata werken vragen wij kandidaten bij het ondertekenen van de arbeidsovereenkomst een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Tevens vragen we kandidaten voorafgaand aan hun indiensttreding relevante diploma’s van opleidingen en trainingen aan te leveren. Ook het natrekken van één of meer referenties kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Indien dit van toepassing is, zal dit altijd plaatsvinden in overleg met de kandidaat.