Neuron Feedback Board

 
 
 

Neuron Feedback Board

Jouw feedback is cruciaal

Jouw feedback is cruciaal om de Neuron-oplossingen nog beter te maken. Daarom streven we ernaar om het geven van feedback zo makkelijk en leuk mogelijk te maken. Dat kan via het Neuron Feedback Board: dé plek voor het indienen van en stemmen op suggesties!

Het Neuron Feedback Board is een webpagina waar gebruikers van Neuron-producten suggesties kunnen indienen en kunnen stemmen op reeds ingediende suggesties. Vicrea gaat aan de slag met de suggesties die de meeste stemmen weten te verzamelen. Zo oefenen gebruikers directe invloed uit op de productontwikkeling van Vicrea en kan iedereen de status van een suggestie volgen. Daarnaast biedt het Feedback Board de kans voor kennisdeling en direct contact tussen gebruikers en Product Owners.

Waarom Neuron Feedback Board gebruiken?

Direct invloed op productontwikkeling
Direct contact met Product Owners
Kennis delen met medegebruikers én met Vicrea-productontwikkeling
Transparantie in voortgang door statusupdates en actuele roadmap
Suggesties en voortgang volgen met notificaties
 
Aanmelden

Aanmelden

Voor toegang tot het Neuron Feedback Board heb je een uitnodiging van Vicrea nodig. Je kunt binnen de Vicrea Self Servicedesk een verzoek doen via de tegel ‘Aanvragen toegang Neuron Feedback Board’ of stuur een e-mail naar support@vicrea.nl.

Voor gebruik van het Feedback Board is alleen een geldig e-mailadres nodig. Klik hier voor de privacy policy van het Feedback Board. Heb je al een account? Kies dan voor ‘Ga direct naar het Neuron Feedback Board’.

Ga direct naar het Neuron Feedback Board

 

Suggestie indienen

Hoe het werkt

Je kunt snel een nieuwe suggestie indienen door te klikken op de blauwe knop ‘Doe een suggestie’. Vervolgens vragen we je om drie velden in te vullen.

Titel

Een korte titel die de suggestie beschrijft. Hierbij worden ook automatisch suggesties met dezelfde sleutelwoorden getoond. Controleer eventueel of jouw suggestie al bestaat.

Details

Meer informatie over de suggestie. Leg hier het probleem uit dat je probeert op te lossen en waarom dit voor jouw organisatie van belang is. Ook kun je hier meer details kwijt over de gewenste oplossing.

 

Productgroep

Hier kun je de productgroep kiezen waarop jouw suggestie betrekking heeft. Weet je niet goed bij welke productgroep het hoort, kun je dit veld leeg laten.

Tot slot is het mogelijk om een bestand toe te voegen met de knop ‘Bestanden toevoegen’ onderaan het venster. Hiermee kun je bijvoorbeeld een schermafbeelding toevoegen om de suggestie te verduidelijken. Wanneer je kiest voor de blauwe knop ‘Artikel creëren’ wordt je suggestie definitief opgeslagen. Deze krijgt dan direct jouw stem als eerste stem voor.

 

Stemmen

Ben jij voor of tegen?

Naast het indienen van nieuwe suggesties is het mogelijk om te stemmen op bestaande suggesties. Je kunt hierbij zowel voor als tegen een suggestie stemmen. Dit doe je met behulp van de knoppen rechts van de suggestie of in het suggestievenster zelf. Je kunt je stem altijd weer intrekken of veranderen. Bij elke suggestie wordt het aantal stemmen voor en tegen getoond, evenals wie er hebben gestemd.

Er is geen limiet op het aantal suggesties waar je voor of tegen stemt. We verzoeken je echter wel om verantwoord met je stemmen om te gaan.

Stem voor als je het eens bent met een suggestie en dit een toegevoegde waarde vindt voor het product. Ben je het niet eens met een suggestie en zie je dit liever niet terug in een product? Stem dan tegen en laat hierbij commentaar achter, waarom je het niet eens bent met de suggestie. Biedt de suggestie voor jou geen directe meerwaarde, maar heb je er ook geen last van als het geïmplementeerd zou worden? Stem dan niet mee.

Laat je stem horen

Stem voor als je het eens bent met een suggestie
Stem tegen wanneer je het niet eens bent met een suggestie
Stem niet als je neutraal staat tegenover de suggestie
 
 
 
 

Proces

Wat gebeurt er met een suggestie?

Na het indienen van een nieuwe suggestie en het stemmen op suggesties te hebben toegelicht rijst de vraag: wat gebeurt er verder met de suggestie?

De Product Owners van Vicrea houden in de gaten hoeveel stemmen de suggesties krijgen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met het aantal stemmen tegen. De suggesties met de meeste tractie worden door de Product Owners opgepakt. Aan de hand van de status bij een suggestie is transparant waar in het proces de suggestie zich bevindt. Hieronder wordt het proces aan de hand van de mogelijke statussen nader toegelicht.

Proces
 

Status

Het verloop van een suggestie

In overweging

De suggestie krijgt veel stemmen voor en weinig stemmen tegen en dat is reden voor de Product Owners om de suggestie in overweging te nemen. Dat betekent dat goed wordt gekeken naar het onderliggende probleem en de voorgestelde oplossing. Indien nodig, worden aanvullende vragen gesteld aan de indiener van de suggestie. De Product Owner neemt ook andere factoren mee in de afweging of de suggestie wordt geïmplementeerd, bijvoorbeeld de complexiteit en benodigde capaciteit, en in hoeverre de suggestie past binnen de visie van Vicrea. Tot slot wordt beoordeeld of de suggestie een kleine wijziging zou betekenen of een veel groter onderwerp betreft dat kan uitmonden in een nieuwe add-on of module. De laatste categorie volgt een ander traject en wordt verder opgepakt als initiatief buiten het hier geschetste proces om.

Wanneer de suggestie daadwerkelijk wordt geïmplementeerd gaat deze naar de status gepland.

Wanneer de suggestie definitief niet wordt geïmplementeerd gaat deze naar de status gearchiveerd. Er zal in het commentaar bij de suggestie altijd duidelijk worden gemaakt waarom de suggestie niet wordt geïmplementeerd.

Gepland

De suggestie is gepland voor implementatie in een bepaalde release van de software. Het nummer van de release wordt ingevuld bij de suggestie.

In ontwikkeling

Er wordt door het ontwikkelteam gewerkt aan de realisatie. Hierbij kunnen nog aanvullende vragen worden gesteld aan de indiener of wordt deze uitgenodigd voor de sprint review om direct feedback te geven op het resultaat.

Totdat de suggestie is opgeleverd in een release, houdt de suggestie de status in ontwikkeling.

Voltooid

De suggestie is definitief geïmplementeerd en de release van de software heeft plaatsgevonden. Iedereen kan nu profiteren van de verbeterde software!

Gearchiveerd

Een suggestie wordt gearchiveerd wanneer wordt besloten dat deze, na in overweging te zijn genomen, niet wordt geïmplementeerd (zie ook de toelichting bij in overweging). Ook suggesties die weinig stemmen voor of veel stemmen tegen krijgen, krijgen de status gearchiveerd. Deze suggesties blijven wel inzichtelijk via de zoekfunctie.

 
 
Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Is het mogelijk om suggesties te filteren?

Ja, dit werkt door bovenaan de pagina te klikken op het menu-item ‘Meeste stemmen’. Hierna verschijnt een menu waarin je aan de linkerzijde kan kiezen hoe je de suggesties wilt weergeven: in de roadmap view, op basis van de meeste stemmen, op basis van populariteit of de nieuwste eerst. In dit menu is het mogelijk om aan de rechterzijde te filteren op productgroep, prioriteit en status. Na het kiezen van een filter, kun je hier later extra filtercriteria aan toevoegen.

 
 
 

Neem contact op

Heb je een vraag over het Neuron Feedback Board? Vul het onderstaande formulier in. We nemen je bericht dan zo spoedig mogelijk in behandeling.


Vicrea Servicedesk

helpdesk@vicrea.nl

 
 

Nieuws per e-mail

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in nieuwsberichten, samenwerkingen en aankomende relevante evenementen.