26 mei 2023

Woningdeals

Heeft jouw gemeente regie op de regionale woningdeals?

In het eerste kwartaal van 2023 zijn met 35 regio’s woondeals gesloten. In elke woondeal doet een regio beloftes om extra woningen te realiseren tot 2030. Er is hierbij aandacht voor beschikbaarheid, betaalbaarheid en kwaliteit. Het ministerie van Binnenlandse Zaken verwacht hiermee regie te nemen op de Volkshuisvesting. Maar hoe zit het met de regie in jouw gemeente?

 

Behoefte aan actueel inzicht in de woningvoorraad
Diverse klanten hebben aan ons gevraagd om via BAG-data CBS-statistieken te controleren. Hiervoor zijn voor enkele gemeentes inzichten in de woningvoorraad op maat gemaakt. Dat deze behoefte bij meer gemeenten leeft, blijkt uit de interesse die we hadden tijdens klantcontacten.

 

Neuron Data-Analyse Woningvoorraad geeft regie op de woningontwikkeling
De BAG is een bron die niet alleen kan terugkijken op de ontwikkeling die is geweest, maar ook kan voorspellen welke woningen er in de komende periode worden toegevoegd aan de woningvoorraad. Door aan te sluiten op bestaande GIS en BI-tooling bij de gemeente leveren we actuele inzichten die direct inzetbaar zijn. Via de bestaande tools kan toch ook een lokale ‘kleur’ aan de data worden gegeven zodat gegevens voor beleidsmakers en wethouders bruikbaar worden.

 

Tijd besparen voor gegevensbeheerders
De meeste datavragen komen terecht bij gegevensbeheerders. Neuron Data-Analyse Woningvoorraad bespaart de gegevensbeheerder veel tijd.

  • Actuele data is altijd beschikbaar
  • Analyses zijn direct bruikbaar in lokale tools
  • Synchronisatie van lokale systemen wordt overbodig

Gezamenlijk delen van inzicht voorkomt discussies
Je kan veel tijd kwijt zijn met het opstellen van definities. Welke woningen tel je mee? Tellen bijvoorbeeld recreatiewoningen, standplaatsen, asielzoekerscentra of woningen in aanbouw mee? Door inzichten met elkaar te delen voorkom je discussies bij individuele gemeenten.

Download de productbeschrijving of vraag om een offerte
Wil je regie hebben over de woningvoorraad? Neuron Data-Analyse Woningvoorraad helpt gemeenten om het stuur in handen te hebben. Op www.vicrea.nl/woningvoorraad is meer informatie te vinden over deze module. Je vindt hier onder andere een korte uitlegvideo. Vul het contactformulier in voor een offerte of een productbeschrijving.

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in nieuwsberichten, samenwerkingen en aankomende relevante evenementen.