FME Form

Introductie training

Deze cursus introduceert de essentiële componenten en mogelijkheden van FME door praktische probleemoplossende oefeningen. Het is een beknopte versie van de meer diepgaande FME Form Basic-training en is een goed begin om een efficiënte gebruiker van FME te worden of om te leren wat FME kan doen voor jouw organisatie.

Door deze cursus leer je wat FME is, hoe het werkt, hoe je basisgegevensvertaling en -transformaties tot stand kunt brengen en hoe je jouw FME-workflows volgens best practices kunt opzetten. Aan het einde van de cursus ben je klaar om workspaces te creëren of om specifiek voor jouw behoeften verdere training te volgen. Omdat een grote verscheidenheid aan industrieën FME gebruikt, is deze cursus een algemene introductie tot FME die zal laten zien hoe FME met gegevens werkt, ongeacht het formaat of de structuur. 

Voor wie?

Medewerkers in een data gedreven team/organisatie die geïnformeerd willen zijn over de mogelijkheden van FME of willen kijken wat FME voor ze kan betekenen.  

Voor de workshop is geen voorkennis vereist. Affiniteit met (geografische) data en computerprogramma’s is een pré. 

Onderwerpen FME Form introductie training

  • Ontdek wat FME Fom is en wat het voor u kan doen
  • Converteer gegevens van het ene formaat naar het andere met FME Workbench
  • Bekijk en inspecteer gegevens met FME Data Inspector en Visual Preview
  • Manipuleer gegevensstructuur en inhoud met transformatoren
  • Werk met meerdere datasets in één workspace
  • Pas best practices toe op workspaces

 

 
 
De cursusleider is zeer kundig, bij doen van oefening snel begrip waar je blijft steken. Ik adviseer om eerst wat thuis te raken in een paar basishandelingen.
– – Carin Stavast, Gemeente Soest
 
 

Trainingsinformatie

FME Form Introductie

Programma (1 middag/ dagdeel)

Inloop en kennismaking: 12:30 uur

Workshop: 13:00 – 17:00 uur

Locatie

Online in virtuele classroom of in-person op locatie met toegang tot de virtuele classroom 

Prijs

€1.280,- excl. BTW per workshop tot 4 deelnemers

Waarom kiezen voor een FME training van Vicrea?

Persoonlijke begeleiding tijdens de training voor al je vragen
Uitdagende training voor kennisverbreding binnen FME
Kleine groep waardoor je veel interactie hebt met de trainer
Relevante praktijkopdrachten uitvoeren
 

Inschrijven


Inschrijven
 
FME Form Advanced

20 april 2022

FME Form Advanced

Training

De training FME Form Advanced is een vervolg op de FME De Form Basis training. Tijdens de training komen onderwerpen aan bod die enige specialistische kennis vereisen. Veelal zijn dit de onderwerpen die in het programma zijn vermeld, maar het kan ook zijn dat een deelnemer vastloopt bij het toepassen van FME in zijn beroepspraktijk en met specifieke vragen zit. De trainer zal tijdens de voorbereiding bij de cursisten inventariseren waar die specifieke behoeften liggen. De opzet van de training volgt daarmee meer de lijn van ‘Capita Selecta’, waarbij 4 of 5 (al naar gelang de gewenste diepgang) onderwerpen aan bod komen. Dit biedt voor de gebruiker de mogelijkheid kennis te maken met de meer geavanceerde onderwerpen en technieken van FME Form, en biedt gebruikers de mogelijkheid eigen toepassingen of casussen uit te diepen.