1 augustus 2024

Meerderheid Vicrea-klanten nu aangesloten op KVK Mutatieservice

Op 1 juli 2024 is het KVK Mutatieabonnement gestopt. Dit abonnement maakte het in combinatie met software van Vicrea mogelijk om afnemers te voorzien van mutaties in het handelsregister. De Kamer van Koophandel levert sinds 1 december 2023 mutaties uit via signaalberichten in de KVK Mutatieservice. Inmiddels zijn de meerderheid van de Vicrea-klanten aangesloten op deze signaalberichten.

Aansluiten is niet alleen een technische opgave
Om mutaties te kunnen verwerken zijn softwareaanpassingen gedaan aan de Neuron producten. Maar na implementatie van deze nieuwe software zijn er nog een aantal andere partijen nodig om de mutatiestroom op gang te helpen. De Kamer van Koophandel levert de berichten af bij Logius. Via Digilevering levert Logius vervolgens de berichten door aan afnemers, soms met tussenkomst van een extra digikoppeling-partner. Dit vergt afstemming tussen de verschillende partijen in de keten. Inmiddels hebben we het aansluittraject een heel aantal keren doorlopen. Zo gaat elke aansluiting steeds efficiënter.

De gegevens zijn veel actueler
Doordat de mutaties nu real-time worden doorgestuurd, beschikken afnemers over actuelere data. Dit leidt tot beter onderbouwde beslissingen en minder fouten. Behalve de verbeterde actualiteit zorgt deze nieuwe aansluiting ook voor minder werk bij beheerders. De handmatige verwerking van het mutatiebestand is nu niet meer nodig. Het proces is nu volledig geautomatiseerd.

 
Is de aansluiting bij jou nog niet gelukt?

Is de aansluiting bij jou nog niet gelukt?

In het geval bij jouw organisatie de aansluiting nog niet is gelukt helpen we je graag verder. Met onze oplossingen zorgen wij ervoor dat je aangesloten wordt op het Handelsregister en kan profiteren van de voordelen. Kijk voor meer informatie op https://www.vicrea.nl/neuron-esb-aansluiting-handelsregister/

 
 

Interesse?

Wil je meer informatie of hulp bij de aansluiting? Neem dan contact op via dit formulier:


Giovanni Testa La Muta

Accountmanager

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in nieuwsberichten, samenwerkingen en aankomende relevante evenementen.