Neuron Anonimiseren

 
 
 

Neuron Anonimiseren

Met één druk op de knop jouw data geanonimiseerd

Het gebruik van persoonsgegevens in een testomgeving is niet toegestaan omdat hiervoor geen doelbinding is. Een overheidsorganisatie is daarom verplicht om testomgevingen te anonimiseren. Wij bieden met Neuron Anonimiseren een mogelijkheid om geautomatiseerd persoonsgegevens te kunnen anonimiseren via verschillende algoritmes.

Veilig, simpel en snel je persoonsgegevens anonimiseren? Ga dan aan de slag met Neuron Anonimiseren! Meer informatie over alle AVG componenten? Bekijk de documentatie.

Bekijk documentatie Anonimiseren

Wij zorgen ervoor dat je:

Jouw database kan annonimiseren met één druk op de knop
Representatieve, veilige testdata kan gebruiken voor alle doeleinden
Volledig AVG-compliant bent
 
Wat doen wij?

Wat doen wij?

Wij zorgen ervoor dat je na implementatie direct aan de slag kan met het anonimiseren van jouw database. Met Neuron Anonimiseren kan je jouw Neuron Database haast met één druk op de knop anonimiseren. Én er zijn geen één op één kopieën van je originele (bron) database opgeslagen binnen je organisatie. Het resultaat: representatieve, veilige testdata voor alle doeleinden!

Eenmalige investering wat direct wordt terugverdiend doordat je:

  • Direct aan de slag kan gaan na de implementatie
  • Simpel en snel je volledige database kan anonimiseren
  • Uitgebreide uitleg hebt gekregen van ons
 
Ik ben blij dat we Neuron Anonimiseren in gebruik hebben. Na overleg met onze Functionaris Gegevensbescherming vonden we Neuron Anonimiseren noodzakelijk. We hebben Neuron Anonimiseren aangeschaft zodat we beter AVG-compliant zijn.
– Yvonne Willems – Gemeente Maassluis – CISO
 
 
Ervaring

Ervaring

Van Gemeente Maassluis

Neuron Anonimiseren is een product dat tot stand is gekomen door een samenwerking met Datadash, onderdeel van Pink Roccade Healthcare. Vanuit de praktijk bij ziekenhuissoftware zijn diverse anonimiseermethodes beschikbaar gemaakt. Deze methodes bleken direct toepasbaar te zijn op de Neuron productsuite en zeer geschikt voor gebruik bij (lokale) overheden. De Gemeente Maassluis gebruikt het Neuron Integratie Platform. Hierin staan onder meer persoonsgegevens opgeslagen en worden persoonsgegevens uitgewisseld met diverse applicaties. De gemeente Maassluis heeft naast een productieomgeving ook een testomgeving in gebruik die gebruikt wordt om koppelvlakken te testen en nieuwe versies van de software uit te proberen.

Door hiervoor te kiezen was de gemeente zeker van de volgende zaken:

• Voldoen aan de AVG;
• Geautomatiseerd persoonsgegevens anonimiseren;
• Geen één op één kopieën van je originele (bron) database opgeslagen binnen je organisatie;

 
 

Veel gestelde vragen

Neuron Anonimiseren

1. Hoeveel tijd vereist het beheer van Neuron Anonimiseren?

Het functioneel beheer vraagt weinig tijd. Bij de implementatie stellen we anonimiseermethoden in per veld. Uiteraard kan je indien gewenst zelf methoden instellen/ aanpassen. Dit is een eenmalige configuratie waarna de anonimisatie automatisch verloopt. Het technisch beheer is het installeren van nieuwe releases. Wij laten je weten wanneer er een nieuwe release beschikbaar is. Deze kan je eenvoudig zelf installeren.

2. Hoe wordt er geanonimiseerd?

Binnen Neuron Anonimiseren zijn er talloze verschillende methoden om persoonsgegevens te anonimiseren. In overleg passen we verschillende methodes toe gedurende de implementatie, deze kan je overnemen of je kan zelf verschillende methoden koppelen aan persoonsgegevens.

3. Maakt Neuron Anonimiseren verbinding met het internet?

Nee, Neuron Anonimiseren draait binnen jouw eigen omgeving. Er is geen internetverbinding nodig om Neuron Anonimiseren te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de data binnen jouw organisatie blijft. Wij hebben geen toegang tot je data.

4. Ik hou mijn data binnenshuis, moet ik anonimiseren?

Zodra het gebruik van de persoonsgegevens een ander doel heeft dan waarvoor ze oorspronkelijk zijn ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan het testen van software, het opleiden van medewerkers en het uitvoeren van onderzoek, dan moet de data geanonimiseerd worden. Voor het doel waarvoor je toestemming hebt gekregen om persoonsgegevens op te slaan en te verwerken is anonimisatie uiteraard niet nodig.

5. Hoe vaak kan ik anonimiseren?

Standaard kun je vier keer per jaar de dataset anonimiseren. Zo zou je er dus voor kunnen kiezen om bij elke nieuwe release van de Neuron software de database opnieuw te anonimiseren.

6. Blijft data bruikbaar na anonimisatie?

De data blijft na anonimisatie dezelfde kwaliteit en analytische waarde behouden. Tijdens een test, onderzoek of interne opleiding is het gewenst dat bepaalde relaties intact blijven. Denk aan een adres binnen een postcodegebied of een gezin dat gekoppeld aan elkaar moet blijven. Neuron Anonimiseren heeft verschillende methoden waardoor deze relatie intact blijft, maar niet herleidbaar is

 
 

Interesse?

De bescherming van persoonsgegevens is een belangrijk recht. Jij hebt daar een belangrijke verantwoordelijkheid in. Wij helpen je graag om jouw Neuron-testomgeving te anonimiseren. Vul het onderstaande formulier in.


Jochem Blom

Accountmanager

 
 

Nieuws per e-mail

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in nieuwsberichten, samenwerkingen en aankomende relevante evenementen.

Nieuwsbrief inschrijving