10 april 2023

Ontwikkeling Neuron Dataservices naar volgende fase

Inmiddels zijn er best een aantal klanten aangesloten op de Neuron Dataservice-oplossingen van Vicrea. Een aantal gebruikers van Neuron Registratie in de Neuron Geo Cloud zet dit in om data beschikbaar te maken voor hergebruik. Een andere groep gebruikers gebruikt de dataservice-oplossingen omdat het in de praktijk lastig blijkt om data vanuit Landelijke Voorzieningen beschikbaar te maken in een bruikbaar formaat.

De aangesloten klanten ontvangen nu op een afgesproken frequentie een Oracle Datapump die weer in te lezen is in de eigen organisatie. Deze data wordt aangeboden via een beveiligde download vanuit de Neuron Geo Cloud.

Vicrea breidt de dataservices uit. Het wordt mogelijk gemaakt om:

  • Data op een gestandaardiseerde manier weer in te lezen in een on-premise Neuron-database
  • Data te ontvangen via een geopackage
  • Data te gebruiken door middel van OGC-services (WMS/WMTS/WFS).

Dataservices zijn beschikbaar voor BAG, BRK, BGT, WOZ en KVK. Op deze manier worden de dataservices bruikbaar voor een grotere groep klanten en eindgebruikers.
Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze pagina over Neuron Dataservice of vraag ernaar bij je Vicrea accountmanager.

 
 
 
 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in nieuwsberichten, samenwerkingen en aankomende relevante evenementen.